Go deep

"The deeper you go the more likely you will discover something of value" -Mau Bruce

måndag 15 september 2014

Serieteckning måndag och introduktion

Under dagens föreläsning/workshop fick vi prova på att teckna serier, samt inspireras till att pröva olika tekniker och tillvägagångssätt.
Först arbetade vi tre och tre, med sex serierutor. I den första rutan skulle jag finnas med, i den andra du, i den tredje hon/han/hen, i den fjärde vi, i den femte ni och i den siste de/dom. vi fick rita och skriva i en ruta under 4 minuter och sedan skicka vidare till nästa person som ritade och skrev i nästa ruta osv.. efter den första uppgiften fick vi en ny uppgift med liknande ursprung, de sex serierutorna skulle finnas med samt kopplat till de ord som skulle vara med i prat/tankebubblor. Men denna gång skulle vi endast rita i första rutan, sedan skicka vidare och person två skrev i pratbubblan i den första rutan och tecknade sedan en ny bild i den andra. För att senare skicka vidare till person tre som skrev texten till bildruta två och tecknade i ruta 3...
Jättekul och roligt sätt att arbete. eftersom vi hade en tidsbegränsning var man tvungen att komma fram till något fort, och jag tror att det hjälpte oss.
Den tredje uppgiften bestod av att göra en helt egen seriestrip men sex rutor, där någon annan bestämt utformningen på stripen samt rutorna, och ännu en till som bestämt vad som skall finnas med i rutorna(ex. miljö, dialog, tyst,.). så vi hade ramar att gå efter men de var väldigt öppna för att själva kunna skapa egentligen vilken story vi ville.

Lägger här nedan upp lite bilder från dagen och arbetet.



1 kommentar:

  1. Min första kommentar på en annans blogg får bli här mahahaha ^^ Du har redan hunnit lägga upp serieteckningarna ser jag. Den du gjorde idag var grymt snygg o hoppas jag kommer upp här sen ;) Ses på torsdag :)

    SvaraRadera